Tour de France doet Lourdes aan

Lourdes is dit jaar weer etappeplaats in de Tour de France. Op donderdag 21 juli start de laatste Pyreneeënetappe vanaf het heiligdom in Lourdes. De renners koersen via de Col d'Aubisque naar Hautacam. In 2018 startte er ook al een etappe vanaf de esplanade in Lourdes.
Lees verder

 
 

Veel belangstelling Lourdesreizen september

Er is grote belangstelling voor de bedevaarten naar Lourdes in september. In de vier periodes waarin het Huis voor de Pelgrim een reis aanbiedt, zijn de vliegreizen zo goed als uitverkocht, op een enkele stoel na. Wat de busbedevaarten betreft, zijn er alleen nog plekken vrij tijdens de reizen van 10 t/m 18 september en van 15 t/m 23 september. De andere busreizen zijn volgeboekt. Dat betekent dat er in deze periode meer dan 1500 pelgrims met het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes reizen. Dat kunnen er nog meer worden als ook de laatste bussen gevuld worden. Interesse om mee te gaan? .
Lees verder

 
     
 

Rondreis Mgr. Schraven


Mgr. Frans Schraven was een Nederlandse missiebisschop in China. Daar werd hij 85 jaar geleden vermoord. Een bedevaart naar China zit er door de coronamaatregelen daar nog niet in, maar wel een rondreis langs plekken in Nederland, België en Frankrijk die belangrijk zijn geweest in zijn leven. We gaan in oktober onder andere naar Leuven en Parijs. Ga mee.

Lees verder

 
     
 

Ga mee naar Banneux

Eind september bieden we zowel een meerdaagse als een dagbedevaart aan naar Banneux. Vanaf vrijdag 30 september tot en met dinsdag 4 oktober vindt het najaarstriduüm plaats. Pelgrims krijgen dan vijf dagen lang een volledig verzorgd programma aangeboden, inclusief maaltijden en overnachtingen. Voor wie niet zo lang op pad wil, is er op maandag 3 oktober gelegenheid om één dag bij het programma aan te sluiten tijdens een dagtocht. De meerdaagse bedevaart is ook heel geschikt voor mensen die mindervalide zijn of zorg nodig hebben. De vrijwilligers van Caritas Banneux staan deze dagen voor u klaar.
Lees verder

 
     
 

Zomeruitgave ‘Magazine voor de Pelgrim’


De nieuwe editie van het ‘Magazine voor de Pelgrim’ is uit. Daarin deze keer veel aandacht voor de heiligverklaring van Titus Brandsma afgelopen mei. En we waren na twee jaar eindelijk weer in Lourdes.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden