Aartsbisdom opent bedevaartseizoen
met 1300 pelgrims

Het bedevaartseizoen naar Lourdes gaat beginnen. Het Aartsbisdom Utrecht opent dit weekeinde de reeks Lourdesreizen van het Huis voor de Pelgrim. Aan de bisdombedevaart nemen ruim 1300 pelgrims deel.
Lees verder

 
 

Zondag TV-mis vanuit Lourdes


De televisiemist van KRO-NRCV wordt komende zondag (30 april) rechtstreeks uitgezonden vanuit de Grot in Lourdes. Op dat moment viert de pelgrimsgroep van het Aartsbisdom Utrecht de mis aan de Grot. Hoofdcelebrant is kardinaal Eijk.

Lees verder

 
     
 

Vicaris Cornelissen in Geloofsgesprek

In het programma Geloofsgesprek van KRO-NCRV is zondagmorgen vicaris Ronald Cornelissen van het aartsbisdom Utrecht te gast. Hij is de hoofdaalmoezenier van de bisdombedevaart, die op dat moment in Lourdes plaatsvindt.

Lees verder

 
     
 

WJD: aanmelden tot 31 mei


De Wereldjongerendagen komen steeds dichterbij. In augustus ontmoeten honderdduizenden jongeren uit de hele wereld elkaar in Lissabon. Aanmelden kan tot 31 mei.

Lees verder

 
     
 

Laatste plekken voor reis Heilig Land

Deze zomer biedt het Huis voor de Pelgrim een bedevaart naar het Heilig Land aan. De laatste plekken voor deze bedevaart zijn nog beschikbaar. De 13-daagse reis vindt plaats van 9 t/m 21 augustus. Tijdens deze reis worden tal van Bijbelse plaatsen in het Heilig Land bezocht.

Lees verder

 
     
 

90 Jaar bedevaarten naar Banneux


In het voorjaar van 1933 verscheen Maria in Banneux aan het meisje Mariette Beco. Nog datzelfde jaar werden vanuit Limburg de eerste bedevaarten naar deze bijzondere plek in de Belgische Ardennen georganiseerd. Precies 90 jaar later doet Caritas Banneux dat nog steeds. In juni en in september/oktober zijn er weer dagtochten en meerdaagse bedevaarten vanuit Limburg naar Banneux.

Lees verder

 
     
 

Ook naar Rome en Assisi


De reizen van het Huis voor de Pelgrim gaan niet alleen naar Mariabedevaartplaatsen. Half mei reist er ook een groep pelgrims naar Rome en Assisi. Zij treden in de voetsporen van Sint-Franciscus en hopen ook een glimp op te vangen van paus Franciscus. Deze reis is volgeboekt, maar wil je ook een keer met een groep naar Rome, neem dan contact met ons op.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden