Live concert van Andrea Bocelli in Lourdes

Zondag 16 juli herdenkt Lourdes de 165e verjaardag van de laatste verschijning van Maria aan Bernadette. Dit gebeurt met een online bedevaartprogramma ‘Lourdes United’. De dag wordt afgesloten met een live concert van de Italiaanse zanger Andrea Bocelli op de esplanade in Lourdes.
Lees verder

 
 

KRO-NCRV zoekt pelgrims voor documentaire over Lourdes


KRO-NCRV maakt in september samen met operazangeres Francis van Broekhuizen een documentaire over Lourdes. De omroep is nog op zoek naar pelgrims die hieraan willen werken.

Lees verder

 
     
 

Duizend Nederlandse jongeren naar WJD

Vanuit Nederland reizen deze zomer bijna duizend jongeren naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon. Daar komen van 1 tot en met 6 augustus honderdduizenden gelovige jongeren bij elkaar. De meeste Nederlandse jongeren reizen met een van de reisinitiatieven die de Nederlandse bisdommen in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim aanbieden.

Lees verder

 
     
 

Naar Rome in heilig jaar 2025


Elke 25 jaar is voor de katholieke kerk een heilig jaar. Ook het jaar 2025. De Nederlandse bisdommen en het Huis voor de Pelgrim bieden in de meivakantie van dat jaar een gezamenlijke bedevaart naar Rome aan. Noteer de datum vast en blijf op de hoogte via rome2025.nl.

 
     
 

Zomernummer ‘Magazine voor de Pelgrim’ verschenen

Het zomernummer van het Magazine voor de Pelgrim is verschenen. Het tijdschrift, dat zijn 100e verjaardag viert, staat deze keer uitgebreid stil bij de lustrumbedevaart van het Aartsbisdom Utrecht. Verder een interview met de nieuwe rector van het heiligdom in Lourdes en een kennismaking met de ‘wegen met zegen’ in de Betuwe. En we blikken vooruit naar een bijzondere reis in oktober in de voetsporen van Sint-Bernardus.

Lees verder

 
     
 

Geslaagde gezinsdag in Heilig Landstichting


Het Familiepastoraat van het bisdom ’s-Hertogenbosch hield op zaterdag 1 juli een diocesane dag voor gezinnen. Het Huis voor de Pelgrim hielp mee met de organisatie. In de Cenakelkerke en museumpark Orientalis in Heilig Landstichting gingen gezinnen op zoek naar de
Wonderlijke 7!

Lees verder

 
     
 

In de voetsporen van Bernardus


Samen met het bisdom Breda biedt het Huis voor de Pelgrim in oktober een bedevaart aan in de voetsporen van de Heilige Bernardus van Clairvaux. Onderweg worden plekken bezocht die verbonden zijn met het leven deze heilige monnik uit de 12e eeuw. De reis gaat door België en de Bourgognestreek in Frankrijk.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden