Zalig Kerstfeest en een gelukkig 2024

Alle medewerkers van het Huis voor de Pelgrim wensen u een Zalig Kerstfeest en een gelukkig 2024. Ons programma voor het nieuwe jaar is klaar. We hopen komend jaar velen van u tijdens een van onze bedevaarten te mogen begroeten. Inschrijven voor alle reizen kan vanaf vrijdag 22 december. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar is ons kantoor gesloten. Vanaf 2 januari 2024 staan we weer graag voor u klaar.

 
 

Boek uw Lourdesbedevaart
voor 2024

Met de TGV naar Lourdes. Of toch liever met het vliegtuig of de bus? In het nieuwe jaar kan het allemaal. In 2024 bieden we vier reizen naar Lourdes aan: één grote voorjaarsbedevaart per TGV en bus in april/mei en maar liefst drie bedevaarten per vliegtuig en bus in september. Alle informatie is te vinden op onze website of vraag de nieuwe brochure aan.

Lees verder

 
     
 

Ga mee naar Assisi, Banneux, Rome en Santiago


Het Huis voor de Pelgrim biedt in 2024 niet alleen reizen aan naar Lourdes, maar ook naar andere bekende bedevaartoorden. Ga mee naar Assisi, Banneux, Rome of Santiago. Bekijk snel al onze reizen.

Lees verder

 
     
 

‘Francis naar Lourdes’ met Kerstmis op TV


In de nieuwe KRO-NCRV-serie ‘Francis naar Lourdes’ gaat operazangeres Francis van Broekhuizen als vrijwilliger mee naar Lourdes. De opnames werden afgelopen september gemaakt tijdens een bedevaart van het Huis voor de Pelgrim. In de driedelige documentaire zien we Francis aan het werk als vrijwilliger, in gesprek met pelgrims en wanneer ze een bezoek brengt aan Maria in de Grot. De afleveringen zijn op 25, 26 en 27 december te zien op NPO2.

Lees verder

 
     
 

Bernadette 90 jaar heilig

Op het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen (8 december) heeft het heiligdom in Lourdes ook gevierd dat het op die dag exact 90 jaar geleden was dat Bernadette heilig werd verklaard. Dat gebeurde op 8 december 1933 door paus Pius XI in Rome. Bij gelegenheid daarvan waren er in het heiligdom diverse vieringen, een muzikale hulde en wandelingen langs beelden van Bernadette. Bijgaand beeld van Bernadette als religieuze werd in 1934 geplaatst als herinnering aan haar heiligverklaring.

 
     
 

Magazine voor de Pelgrim


Het winternummer van het Magazine voor de Pelgrim is afgelopen week bij alle abonnees in de bus gevallen. Daarin aandacht voor 800 jaar kerststal, Francis naar Lourdes, 90 jaar Banneux, een terugblik op de najaarsbedevaarten en in een interview gaat Peter Ambting in op de vraag of we ooit nog op bedevaart naar het Heilig Land kunnen gaan. Dit en meer in het nieuwe Magazine voor de Pelgrim.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden